اثرات تری کلوزان بر بدن

۱۲ ماده سمی ، در لوازم بهداشتی آرایشی

تاریخچه مواد آرایشی

بشر از زمان مصر باستان می دانست که پوست انسان خاصیت جذب کنندگی دارد. نقاشی های داخل مقبره فراعنه ، مملو از عکسهای مربوط به ضمادها و روغن هاست.

تکامل و توسعه محصولات بهداشتی همچنان ادامه دارد…

الگو و میزان مصرف محصولات بهداشتی آرایشی ، یکی از شاخص های فرهنگ و بهداشت جوامع محسوب می شود.

اما در انتخاب یک محصول بهداشتی آرایشی باید به چه آیتم هایی  توجه کنیم؟

برند ؟ تاریخ انقضاء ؟ قیمت ؟

شاید کمتر کسی از ما به برچسب محتویات یک محصول دقت کند. اغلب یاد فرمولهای دشوار شیمی آلی دبیرستان می افتیم ، که خاطره دلچسبی نیست.

اما من امروز میخواهم پرده از راز ۱۲ ماده سمی موجود در محصولات بهداشتی آرایشی بردارم . ۱۲ ماده ای که علی رغم سمی بودن  مورد تائید سازمان های بهداشتی معتبر دنیا هستند !

 بنزوئیل پروکساید (Benzoyle Peroxide)

در داروهای ضد آکنه بکار می رود. برخی تحقیقات نشان می دهد ، می تواند موجب تخریب DNA سلول و در نتیجه سرطان شود. بنزوئیل پروکساید در انسان و سایر پستانداران موجب جهش هایی در سلول می شود که پیش در آمد سرطان هستند.

این ترکیب شیمیایی علاوه بر جذب پوستی بالا ، از طریق چشم و سیستم تنفسی هم جذب می شود.

دی اتانولامین (DEA) ، مونواتانوللامین (MEA) و تری اتانولامین (TEA)

ماده ای بی رنگ با بوی تند آمونیاک که بصورت محلول یا پودر در صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می شود.

از این ترکیب در خمیرهای شیو و صابونهای مایع و شامپو ها بعنوان کف کننده استفاده می شود. موجب آزردگی پوست و چشم می شود. به آسانی جذب شده و در اندامهایی مانند مغز و کبد تجمع پیدا می کند.

اثرات حاد آن به صورت آزردگی بینی و مسیر تنفسی ، اثبات شده است. بوی تندی را که هنگام شامپو زدن احساس می کنید ، ناشی از این ماده است.

از این ترکیب در تمیز کننده های داشبورد ، خمیر یا اسپری ریش تراش و کف کننده های کارواش استفاده می شود.

مطالعات حیوانی نشان می دهد ، این ترکیب می تواند تحرک اسپرم ها را در موش ها و خرگوش ها کاهش دهد.

دانشمندان  دی اتانولامین به تدریج وارد خون برخی از حیوانات کردند. در ابتدا موجب افزایش فشار خون و گشاد شدن مویرگها شد ، در ادامه افزایش ترشح بزاق را به دنبال داشت و در نهایت موجب خواب آلودگی و کما گردید.

دیوکسین (Dioxin)

ترکیبی ناخواسته در محصولات بهداشتی و آرایشی است ، که در طی فرایند تولید برخی ترکیبات ، تولید می شود.دیوکسین که ما در سایت ایران انکو آنرا سمج ترین مولکول دنیا ، معرفی کردیم. در طی فرآیند تولید ترکیبات ضد باکتری مانند تری کلوزان (Triclosan) ، پلی اتیلن گلیکول و سدیم لورت سولفات ایجاد می شود.

دیوکسین موجب سرطان ، کاهش سیستم ایمنی بدن ، آسیب سیستم اعصاب مرکزی ، سقط جنین و اختلالات مادرزادی می شود.

اوره (Imidazolidinyl) و DMDM hydantoin

این دو ترکیب به عنوان نگهدارنده در محصولات بهداشتی و آرایشی استفاده می شود. نگهدارنده ها شرایط داخل محصول را برای رشد باکتری غیر ممکن می کنند ، تا محصول فاسد نشود و مدت ماندگاری اش افزایش یابد.

نگارنده امیدوار است غلظت این ترکیبات در محصولات بهداشتی آرایشی اندک باشد ، عوارضش آدم را به وحشت می اندازد!

از عوارض این ترکیبات : درد مفاصل ، سرطان ، حساسیت پوستی و تنفسی ، درد قفسه سینه ، عفونت گوش ، خستگی مزمن ، گیجی و بی خوابی است.

رنگهای FD & C و رنگدانه ها

ترکیبات شیمیایی که در رنگ مو ها استفاده می شود. اغلب دارای نمک فلزات سنگین مانند سرب و جیوه هستند. سرطانزا بودن و آزردگی های پوستی شان سالهاست ، بحث محافل علمی دنیا است.

پارابن ها (متیل ، بوتیل و وانیل پارابن) (Paraben)

به عنوان نگهدارنده در صنایع بهداشتی کاربرد دارد. در برخی محصولات حتی در برچسب هم تنها به واژه نگهدارنده (Preservative) اکتفا می شود.

اما محصولاتی که فاقد پارابن هستند با افتخار می نویسند : فاقد پارابن (Paraben free) .

مجامع علمی در تلاشند ، استفاده از پارابن ها  در محصولات ویژه کودکان ممنوع شود. به همین دلیل است که کارشناسان بهداشت و کودک توصیه می کنند:

از قرار دادن کودکان در وان حاوی شامپو سر و بدن ، به مدت طولانی خودداری شود.

از عوارض پارابن ها می توان به : حساسیت پوستی ، سرطان پستان ، اختلالات هورمونی و عقیمی در مردان اشاره کرد.

پارابن ها به مقدار زیادی در اسپری های معطر کاربرد دارند. هنگام خرید چنین محصولاتی به این واژه دقت بیشتری بفرمائید.

پلی اتیلن گلیکول (PEG)

به عنوان نرم کننده در محصولاتی مانند ضد آفتاب ها ، کرم ها و نرم کننده ها استفاده می شود. این ترکیب شیمیایی نه تنها در محصولات بهداشتی ، بلکه در داروها هم استفاده می شود. تحت اسامی مختلفی ممکن است در برچسب محصول مشاهده شود از جمله : PEO ، POE و پلیمر اتیلن اوکساید.

استفاده برخی داروهای حاوی PEG در کودکان ممنوع اعلام شده است ، اما عجیب اینکه در برخی محصولات بهداشتی ویژه کودکان مانند روغن های نرم کننده ، همچنان پر کاربرد است.

فتالات ها (Phtalates)

ما در سایت ایران انکو خانواده فتالات ها را قبلا معرفی کردیم. بیشتر در بطری و پیستول محصولات بهداشتی و آرایشی کاربرد دارد.

انعطاف بطری ها شامپو ها ، پیستولها و کرم ها به دلیل وجود فتالات است. در غیر اینصورت این بطری ها و پیستولها مانند لوله پلیکا سفت و غیر قابل انعطاف بودند. این ترکیب به مواد بهداشتی آرایشی افزوده نمی شود ، اما چون در جنس بطری از آنها استفاده می شود ، در واقع هر محصولی حتی اگر فاقد هیچ ماده سمی نباشد ، فقط به واسطه انعطاف پذیر بودن پلاستیک بطری اش ، می تواند حاوی فتالات باشد.

در برچسب محتویات محصول دنبال اسم فتالات نگردید ، چون چیزی نوشته نشده ! فقط کافیست محصول را بدست بگیرید ، همین که پلاستیک قابل انعطاف باشد ، برای اثبات وجود فتالات کافیست.

پروپیلن گلیکول (PG) و بوتیلین گلیکول

محصولی که نامش را می توانید در برچسب  عطرها وادکلن ها ، شامپو ها و حتی مواد غذایی مشاهده کنید. نام تجاری اش ، E1520 است.

پروپیلن گلیکول ترکیبی ارگانیک باخواص ترکیبات مصنوعی شیمیایی است  و در واقع  نوعی الکل محسوب می شود.

کاربردش در مواد غذایی ، جهت پیشگیری از فساد چربی ها و در محصولات آرایشی و بهداشتی ، به عنوان حلال است.

مطالعات نشان می دهد این ماده شیمیایی می تواند اثرات مضری بر روی پوست ، مغز ، کبد و کلیه داشته باشد.

سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES)

در کارواش ها از این ماده جهت نظافت اتوموبیل ها استفاده می شود. یک ترکیب کف کننده است. آزردگی چشمی ، افسردگی ، تنگی نفس ، اسهال و آزردگی پوستی از عوارض این ماده است.

اگر بخواهیم منابع را بدبینانه ارزیابی کنیم ، موارد منجر به مرگ هم در مطالعات حیوانی وجود دارد.

مواد شیمیایی کرم ضد آفتاب

این ترکیبات در کرم های ضد آفتاب وجود دارد و موجب تخریب DNA می شوند: آووبنزن (Avobenzone) و Benzphenone و Ethoxycinnamate و PABA سردمداران مواد شیمیایی موجود در کرم ضد آفتاب هستند!!!!

به خدا خودمم موندم !! در همین سایت ایران انکو ، بنده بنا به توصیه منابع معتبر استفاده از کرم های ضد آفتاب را جهت پیشگیری از سرطان پوست توصیه کرده ام. حداقل می توانم بگویم در سالهای دانشجویی به جای ضد آفتاب از پماد اکسید دوزینک استفاده می کردم ، که اقتصادی تر بود ، دوستان اگر پیشنهاد بهتری دارند ، بفرمایند.

تری کلوزان (Triclosan)

در گروه ترکیبات کلوروفنول تقسیم بندی می شود. آژانس حفاظت محیطی (EPA) ، این ماده را که کاربرد وسیعی در صابونهای ضد باکتریال دارد ، سمی شناخته است.

در همین سایت ایران انکو بنده مطلبی تحت عنوان تری کلوزان (ترکیبی سرطانزا در صابونهای آنتی باکتریال ) را قبلا تقدیم شما کردم.

مطالعات حیوانی دال بر اثرات سمی این ماده بر روی کبد است.

منابع

منابع

۱٫http://safecosmetic.org

۲٫ http://www.ntdc.org

۳٫http://www.earthsave.org

۴٫ www.epa.gov

۵٫ www.naturalnews.com

۸ دیدگاه

  1. فکر کنم منظور شما دی اکسان بوده است.

  2. میکاپ آرتیست عروس

    سرب رو یادتون رفت !!!!!!!!

  3. واقعا مفیدو پرمحتوا بودن
    سپاس

  4. سلام و تشکر فراوان از سایت بسیاار عالیتون
    لذت بردم از سایتتون ممنون

  5. با سلام
    بابت انتشار مقالات بسیار خوبتون متشکرم
    از شما دعوت می کنم به نشاط آوران سر بزنید
    و مقالات جذابی که درباره سوغات و صنایع دستی شهرهای ایران منتشر کردیم مطالعه کنید
    و خوشحال میشیم اگر با نظرات تون ما رو دلگرم کنید
    شاد و پیروز باشید

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

>